Sunday, December 19, 2010

Tuesday, November 23, 2010

Tuesday, November 16, 2010

its over !

jyeahh ! finally. no exam anymore ! for sem 1 la. next sem exam lagi. next year exam lagi. hidup penuh dengan exam exam exam. haihh -.-" kehidupan memang mencabar. oh KL, at last atiyah dinie balik jugak. sabar eh tunggu tau. hey girlfriends ku yang cantik semua, balik ni kita hangout sampai nak muntah macam lepas SPM dulu okay ? :DD

okay, sekian update untuk harini. nak sambung kemas barang. after Zohor wa sudah nak blah dari Gambang. yehaaa ! oh, next entry nak cakap pasal hari me-release-tension Mechanics and TITAS last week. tunggu okay :) *perasan gila ada orang nak tunggu. haha

Monday, November 15, 2010

one more paper and im freeeeeee !

assalamualaikum ;)

tajuk entri pun dah melambangkan segala-galanya kan ? esok last paper ,Calculus. lepas tu dah boleh blah dari Gambang neh. okay, nak sambung kemas bilik kems baju kemas barang kemas buku :DD


p/s : mak, nak pegi klinik. telinga kanan macam bengkak kat dalam. sakittt :'(

Sunday, November 14, 2010

kepala semakin mengembang

ahhhhh ! banyaknya tak baca lagi.

oh Materials, please love me !

Concrete
Masonry
Timber
Metal

i love u guys ;)

omo ! dah rasa macam nak gila baca benda benda neh. tapi sempat pulak la aku meng-update blog. haha. tensi tensi !


p/s : lusa balik KL. hujan emas di Gambang, hujan batu di KL, lebih baik di KL :D *memang tak mungkin la hujan emas kat Gambang kan ? haha

Friday, November 12, 2010

percubaan pertama

assalamualaikum semua ! ececeh. bajet gila aku :DD

well, sekarang memang trend gila kan pakai pakai shawl neh. aku pun memang geram gila laaa tengok orang pakai shawl nampak cantik je. perghh ! walaupun aku perempuan dan kami ni memang la se-spesies tapi memang tak dapat nak mengekang nafsu bila tengok kecantikan perempuan tu kan ? opss ! tak bermakna aku lesbo okay. im straight ! super-duper straight ! hahaha

jadi, dengan kudrat dan muka-tak-tahu-malu yang ada, aku pinjam la sehelai dua shawl Cha Cantik. Bajet la nak berangan angan cantik-nak-mampus-kau-pakai-shawl depan laptop. haha. tapi tak kira.

lepas ber-jam jam menghadap laptop dok betul sana betul sini senget sana senget sini, ni lah hasilnya. hanya 2 gambar terpilih sahaja akan di-upload. dan pemenangnya adalahhhh







okay, sumpah bajet cun gila kan ? eh, baru perasan. tang mulut tu sama je. taknak muncung lagi ? haha. maaf di atas pencemaran mata yang baru sahaja aku lakukan terhadap anda anda sekalian :)

humakaihh, mulut aku hitam gilaa. okay, bukan mulut je. memang semua hitam dan gelap dan pudar tak ber-seri seri. tunggula aku nak kahwin nanti barula datang seri kot. haha

okay, sekian, nak sambung study Materials :D


p/s : aku bukan smoker tau walaupun memang bibir aku hitam kalah smoker tegar. hmph !

Tuesday, November 9, 2010

gembiratakterkatasampairasanakhantukkepala :D


betulkan satu gambar boleh menceritakan segala-galanya. dah bole agak kalau korang tengok gambar ni mesti ada 4 ayat yang memang berlegar dalam kepala korang, kan ?

1. weh, gemuk gila atiyah ni !
2. eh eh, kacaknya ZM !
3. hey atiyah, muka kau tu takpayala nak tunjuk sangat kau excited gila !
4. apesal ZM macam nak lari dari kau je ?

ha, betulkan tekaan aku ?

takpelahh. cakapla ape korang nak janji hajat aku tercapai. haha. gila obes kau *err, silap. OBSES. okay okay aku memang obes. erk ! ape aku melalut neh ? *garu garu kepala.

oh, exam Mechanics dah habis. tinggal lagi dua paper next week lepastu dah bole berambus dari Gambang. yehaa !

sekian, perut dah lapar. nak pegi lepak TC makan McD. McD lagi. haihh :DD

permulaan yang teramat bagus ! :D

harini first day final exam. paper TITAS. memang macam pergh ! la kan. bangun pukul 5 pagi baca apa patut pastu krohhh~ sambung tido balik. hehe.

okay,okay. boringkan ? bukan nak cerita pasal tu sebenanye.


situasi : otw ke DBP
masa : 8 lebih camtu laa

dari jauh nampak macam mamat yang dikenali. baju hitam. makin dekat makin dekat. ehhh, tu ZM kan ? weh kacak gilaaa

tetiba mane entah datang semangat keberanian menbal dalam jiwa

Atiyahdinie : Max, good luck ! :)

Max : *angkat tangan sambil senyum

*Max tu ZM punya english name ;)

wahh ! memang lepas tu bersemangat nak mampus jawab TITAS :)

okay, esok paper Mechanics dan aku boleh la pulak bersenang lenang meng-update blog. haha. wish me luck ! after habis paper esok memang nak release tension habis habisan :DD

sekian, night peeps !

p/s : thanks Atira Hashim, tak sangka kau suka baca blog aku. love ya ! <3

Sunday, November 7, 2010

ralat !

jadual exam :

15/11/2010-Materials
16/11/2010-Calculus

sekian, update dari atiyah dinie lintas langsung dari Universiti Malaysia Pahang ;)

Thursday, November 4, 2010

its Final bebeh ! :D

Berikut dinyatakan jadual Final Sem 1 :


8/9/2010-TITAS
9/10/2010-Engineering Mechanics
15/10/2010-Applied Calculus
16/10/2010-Engineering Materials


Wish me luck okeh ? malam raya haji baru balik KL. ohh ! syahdunya *konon konon perantau la. okay, dah terbayang malam raya sampai rumah pastu berlari dari pintu pegi salam mak ayah sambil tali beg kat bahu terjatuh. syahdu kan ? err, korang boleh bayangkan ke tak ?

haha. Papepun, study week memang tak study. Memanjang outing. Haihh


p/s: mak, duit PT dah habis. bank-in duit boleh ? ;) *macam la mak aku baca blog neh. hehe

Monday, October 25, 2010

tensi tensi !

esok ada quiz
lusa ada test
tapi haram buku langsung tak sentuh
masih ber-facebook.ber-blog

hmphh

p/s : wish me luck guys ! :D

Saturday, October 23, 2010

Its Sawmill !

23rd of October 2010

Lawatan akademik ke kilang kayu. wahh ! rajinkan atiyah dinie ikut rombongan rombongan belajar neh. free wehh. sapa taknak. nak nak pulak pakai jaket faculty yang entah bila lagi nak pakai kan melainkan waktu lab semester dua nanti :)

oh, sila nikmati gambar gambar di bawah ;)


muka penat-bengang-panas Alina tunggu bas :D

yeahh ! sampai sudah. 10 minit je pun dari UMP :DD


baru sampai dah sibuk nak bergambar


timber. okay, bahasa kampungnya kayu balak













before

after

sopan kan atiyah dinie ? ;)


okay dah. jom balik :)



 tak larat gila nak masuk semua gambar. yang lain boleh tengok kat Timber , habuk , pakcik Taib

okay bye :D

Friday, October 22, 2010

legaaaaaaaaa :D

finally, siap jugak drawing dan berjaya di-submit tepat jam 11.45. hehe

tetiba ternampak

1. Hu ......
2. Zhong Ming


phewitttt ! orang kedua submit tu. powerlahhh. well done ZM *a big clap for him. okay teeeeet. OVER GILA MINAH NEH  -.-"


oh, ini drawing section B-B atiyah dinie




haaa, taklah cantik tapi okay la. hehehe. lepas neh dah tak payah susah susah ulang alik library-studio-library semata mata nak buat drawing neh. hahah *evillaugh


p/s : nampak ZM lunch di cafe. auww ! sexy u. nasib baik atiyah dinie makan nasi tak makan orang :DDD

lelaki kacak dari Hainan, China part 2

merujuk kepaada sini , baru perasan dah janji kan nak update gambar beliau kalau ada 5 likes kan *thanks mimie :)


sebenarnya kalau mimie tak like pun memang nak post jugak. mulut kalau dah takbole diam tu kalau boleh memang nak cerita ke satu dunia Zhong Ming tu kau lah punya *bestnya kalau betul -.-"

ohh, ni Zhong Ming



kacak kannn ? ;)


ini lagi


baru keluar toilet. *bukan atiyahdinie tau snap pic neh. kawan dia nama Cheryn yang snap :D

ni lagi


sory gambar tak clear. nampak sangat zoom sampai habis kan ? hahaha. dia neh kalau pergi library takpenah ada buku kertas pen pensel dan seangkatan dengannya. dia hanya bawa beg * itupun beg free UMP bagi :D , payung hitam , dan LAPTOP. atiyah dinie sangaaaaatlah crurious apa yang dia buat. kalau dia main online games takpe jugak. kalau dia chatting dengan awek dia kat China, macam mana ? ahhhh, mak !! tolong laaa. tak rela :((

nak lagi ?


ohh, cukup sampai harini. nanti sambung lagi * sebenarnya risau takut takut korang pulak rembat dia. hahaha. dia kacak gila kan ?


p/s : sampai sekarang tak berani nak cakap face-to-face dengan dia. tapi sudah bercakap melalui FBchat *thanks FB kerana menjadikan impian satu kenyataan cewahhh !

sesiapa ada cara sila lah berkongsi ;)

-.-"

akhirnyaaaa, siap jugak drawing. haihh. first time jugak dalam sejarah stay kat class sampai pukul 2 pagi siapkan drawing setelah library tutup pada pukul 11 malam :)



dengan menggigil kesejukan dalam class yang aircond macam kat kutub utara, gigih jugak tangan ni menyiapkan section A-A and B-B. dah last last minute semua orang dah tak pakai scale ruler terus bantai je pakai pembaris biasa. hahaha.



setelah berhempas pulas selama beberapa jam. err, dari pukul 8 malam sampai 12tengah malam *hah, kira sendiri ! siap jugak section A-A. so sekarang tinggal section B-B.



hah ! tengok ! hasil selama seminggu :(

Section B-B akan di-naikturun kemudian :)


okay. sudah mahu tidur. esok pagi pukul 8 sudah mahu ke studio menyambung apa yang terbelengkalai tadi *err, betul kan eja macam tu ? -.-"



p/s : aku suka kau la bodoh ! susah sangat ke nak faham

Sunday, October 3, 2010

lelaki kacak dari Hainan,China

kira halal tak kalau nak ber-blog pasal lelaki kacak ni ?

takpela. followers pun kawan kawan jugak :DD

ahh ! takkira. nak cerita jugak. Sepanjang perjalanan hidup tak sampai setahun kat UMP ni, rasanya belum ada lagi lelaki yang betul betul menarik perhatian mata gigolo atiyah dinie neh. erkk ? ada ke mata gigolo ? :DD

lantakla.

tiba tiba pada satu malam tu, mata ni ter-nampak pulak satu lelaki dengan mata keciknya kat block W. alahh time malam tempah jaket fakulti tu. yang jaket size S tu. cewahh ! nak jugak cakap. haha.


atiyah : ang, who's that ? kacaknyaaaaaaa !

ang : oh. itu IS maa. nama dia ZhongMing.

*ang-ang yeong leang merangkap kepada my sectionmates
*IS-international student

lalu, bermulalah hari hari peng-stalking-an atiyah dinie terhadap mangsa terbarunya.



kebetulan hobi kami *cewaah, kami pulak memang hari hari pegi library. jadinya memang senang la keja peng-salking-an ni kan ? kahkahkah.

oh, ade sesape ke nak tengok sedikit cebisan rupa beliau ?



p/s : saya memerlukan 5 likes untuk meng-upload gamba beliau ke blog. err, ada like ke kat blog ? :DD

short update ! :)

last update : 4 september 2010. lama gila tak update. kahkahkah


erk ?


short update neh ditujukan buat saudari Diana Nordin yang berada jauh di UPM. beliau mengalami masalah dan malangnya atiyah dinie tak dapat berada di sana bersama beliau :(

kesian dia kan ?

sape sape yang ada kat UPM tu tolong tengok tengok kan dia bole ? jangan bagi dia sorang sorang, jangan bagi dia makan sorang sorang, teman dia pegi cafe, tolong aja kan ape dia tak faham.

banyak la pulak permintaan ni kan ?


sekian,


p/s : diana, take care. kalau la UPM sebelah je dengan UMP :(

Saturday, September 4, 2010

sayajahat :(

maaf kan saya DIANA NORDIN dan kak YANA


maaf  kerana buat janji tapi tak patuh



p/s : lain kali atiyah dinie datang :)

Friday, August 20, 2010

mid sem test







25/9 :   2-3.30 petang-mechanics



            9-10 malam-calculus







Tuesday, August 10, 2010

whoa oh sayang :)

Semalam
Hari terakhir duniaku kelam
Bertentang mata denganmu sayang
Jiwaku tenteram

Kemarau
Dalam jiwaku telah dihalau
Hanya dengan hadirnya diri kau
Jiwaku tak kacau

Sambutlah tangan ku sayang
Bawa ku terbang melayang
Sambutlah tanganku sayang
whoa oh sayang
whoa oh sayang


;)

Monday, August 9, 2010

kepong uphill school ;)

hey hey hey ! setelah di fikir fikir semasak masak nya tepat jam 2 pagi, mata ternampak syafiq bahtiar online. hah ! itu dia mangsa sudah keluar. stelah dipujuk berkali kali dengan beserta agreement letter beliau dengan terpaksa-rela hatinya sanggup menemani atiyah dinie pulang ke kl. * ouh mimie sayang, kami duduk asing asing ya ;)  


ouh, perjalanan yang sepatutnya tidak la panjang tapi menjadi sanngat panjang gara-gara driver bus BULAN RESTU. perghh ! lembap gila bawak. sakit hati rasa nak menjerit jerit macam kena histeria je. akhirnya pada jam 11.40 hentian pekeliling sudah mula kelihatan. yay ! setelah bergegas pulang ke rumah menukar pakaian yang lebih sesuai dan sopan, ambil makcik mimie di rumahnya apa lagii memecut lah ke kepong uphill school. setelah salam bersalaman peluk berpelukan jerit berjeritan, bermulalah aktiviti memenuhkan ruang kosong dalam perut kami ;)


diana makan paling banyak ;)


sang sang cantik :)


diana sempat menyibuk :P


cantik kan diana ? ;)

diana udie mimie <3




setelah perut diisi biasa lahh mata dan mulut perlu diisi. menapak lahh kami dan kami kami semua ke dorm UNGGUL ! yeahh. bermula sesi umpatan gosipan yang telah terpendam berminggu minggu lamanya :)


gamba khas untuk didie. masihkah kau ingat katil ini? ;)




akhirnya,


diana bie azek dar <3 <3

ain tira :)

coolkan nadzir bawak scooter :)

dua gadis litar * tetiba muncul eliya di belakang. haha

si cantik ni lagi

ainin sofia ! <3

the end <3

till then, maw tido. suda mengantuk :) bye !

Sunday, August 8, 2010

diana ouh diana !


     







hey ! atiyah dinie ada kawan nama diana. dia baik cantik pandai comel. fuhh ! pendek kata memang ada pakej lengkap lahh kalau nak buat isteri ke teman wanita ke. tengok gamba gamba kat atas pun dah tau kan yang dia memang menepati segala syarat kelayakan yang korang suka ;) hehe. 


sebenarnya post ni ditujukan khas untuk beliau kerana sudi mencemar duli mem-promote blog ini di blog beliau. thanks chingu :))


thats all, sekian


bye <3

Saturday, August 7, 2010

heyya ! budak jakun :)

haha. second post dalam masa tak sampai sejam. nampak sangat atiyah dinie JAKUN dengan dunia blog neh :)

seperti yang anda semua ketahui, atiyah dinie meneruskan pengajian ke menara gading. yahh ! atiyah dinie sudah berada di menara gading. *impian masa kecikkk dulu ;)  UNIVERSITI MALAYSIA  PAHANG

best gilaa kott sini. banyak gilaaa kawan baru. semua sporting. ouh, dan mendengar kata ;) wahh ! dah taktau nak cakap apa. sila lihat gambar gambar di bawah :))

ping, shan, cheryn :)


my sectionmates. muka je nampak baik :P

bong kit hian ;) miri mari wehhh. lagi hot kalau bukak spec. auwww !


matric card ! sumpa muka berkilat gila :(


roomate roomate paling bising di KK3 ;)


okay guys. stop sini dulu. kena study malam neh. more and more and more pic will be uploaded soon :)

till then, bye :)

jaket + silat = jalat ?

hey readers ! *ade ke? haha
okay, tepat jam 8.30 sudah berada di block W untuk operasi mengukur dan menempah jaket fakulti, safety helmet dan safety boot. yay ! excited gilaaaa tengok seniors pakai. next sem atiyah dinie pulak pakai :D ouh, untuk pengetahuan korang saiz jaket atiyah dinie adalah  S. mesti korang tak percayakan ? tapi percayalahh. itu kenyataan. hehe.


lepas ukur sana ukur sini, menapak lah pula ke pusat koko untuk latihan silat. fuhh ! panas gila kott. macam sauna. pastu bermulalah segala bagai latihan nye. tumbukan lahh belaan lahh sepakan lahh. sampai la jam 11. dan sekarang, perut rasa lapar gilaaa. apalagi, pegi masak air panas rendam megi :)


till then, bye! nak makannn <3

Friday, August 6, 2010

selangkah maju ke hadapan :)

wohoo ! atiyah dinie dah maju sekarang weh. dah pandai ber-blog-ing. haha *malu* gila tak ? biasa lahh orang kampung mana pandai nak ber-blog macam diana mimie ;) hehe. till then, gtg. malam yang sangat busy :(  sambung lagi pada masa akan datang :)


bye <3