Sunday, May 29, 2011

picture of the week

assalamualaikum

cool kan Diana ? ;)

Surprise Jaylooooooo !

assalamualaikum

sewaktu wa menghabiskan hari hari terakhir di Lumut wa dikejutkan dengan satu mesej dari Diana Nordin

DN : Atiyah, selasa dpn nk buat sprise kat jlo. jom weh, g uia. pkul 4 camtu haa
AD : Okay boleh. jom !

ohh sebenarnya birthday Jaylo dah lepas tapi baru berkesempatan nak celebrate. btw, HAPPY BELATED BIRTHDAY JAYLOOOO ! 

hari Isnin wa mendapat panggilan dari Diana. disebabkan Jaylo habis class dalam pukul 11 pagi, plan ditukar. dalam jam 10 lebih wa sudah berada di Wangsa Maju untuk menjadi driver-tak-bertauliah Mimie. lepas Dar, Diana ambil cupcakes kat Jusco and pick up Maiya, kereta terus diluncurkan menuju ke arah UIA.

sampai sana Diana dah mula gelabah bising bising macammana nak buat surprise. Dar ditugaskan ambil Jaylo. nak turun bawah lah nak menyorok depan kereta lah belakang kereta lah. lepastu dah confuse diorang datang dari mana. takut menyorok depan kereta diorang datang dari depan. menyorok belakang kereta diorang datang dari belakang pulak. akhirnya semua decide menyorok je depan kereta lepas dah confirm dengan Dar dia datang dari belakang. 


lagi satu knflik berlaku bila tak reti nak bajet Dar berhenti kat mana. berlakulah pergolakan di mana mereka mereka ni bersemangat bangun sambil jerit SURPRISE !! tapi kereta Dar bergerak ke depan dan depan lagi lalu mengakibatkan Jaylo tak perasan kehadiran mereka mereka ini. lepas Jaylo keluar dari kereta mereka mereka ni boleh jerit SURPRISEEE ! lagi dan akhirnya baru disedari oleh si belated-birthday-girl. hahaha

SURPRISEEE !

the belated-birthday-girl <3

the cupcakes :)
plan diteruskan dengan karok di OU ! seperti biasa, rumah kedua NEWAY  sedia menunggu ketibaan.

rumah kedua

Neway best !

Jaylo !

Mimie

Miza and Mimie

tiga wajah ekspresi over

bila Diana dirasuk
Dar and Diana

makan no 1 karok no 2

penangan Hoot-SNSD

Maiya cun

habis karok lepak A&W. makan makan dan makan lagi walaupun baru habis mentekedarah buffet kat Neway.

muka bahagia Diana dan Dar

Happy Birthday Jaylo !

Maiya

Jaylo

Diana
Dar

overall, surprise ini menjadi :)


p/s : abaikan muka hitam-penangan-survey-camp.

Saturday, May 28, 2011

Survey Camp part 1

assalamualaikum

seperti yang dijanjikan memang wa nak update cerita cerita wa sepanjang ke-berada-an di Kg. Baharu, Lumut kan ? wa taktau berapa banyak part yang akan ada. nak cerita start dari mana pun wa dah confuse :D

aktiviti : Survey Camp sesi 1 2010/2011
tempat : Amir Chalet, Kg. Baharu, Lumut, Perak
tarikh : 13-22/5/2011




mula mula dapat tahu group memang sumpah wa taknak pergi. beria menangis nangis dekat lecturer nak tukar group. last last tak dapat pun. harap muka je ganas tapi menangis bagai nak rak. bak kata lecturer wa la. hampeh betul. haha

tiba hari keberangkatan memang berkobar bagai nak rak. excited membayangkan konon konon nak ber-cuti dengan member member. bayangkan satu section satu bas. so, yang pergi ada 5 bas termasuk budak BAA dan BAE. satu bas tak penuh pun. seorang boleh conquer dua seat. belum kira van van, lori, Hilux, boat UMP lagi. ohh baru tau FKASA UMP ada boat. nanti wa tunjuk boat tu :)

tara !

nak dijadikan cerita pagi hari Jumaat dengan beg camping yang paling gabak pernah wa sendatkan dengan dua bantal peluk wa gagahkan kaki bergerak ke arah bas yang terletak di depan lab FKASA.



teka mana satu bas wa

akhirnya tepat jam 8 pagi bergeraklah seangkatan Civilians ke Lumut. perjalanan yang mengambil masa 6 jam boleh jadi terlebih berjam jam. sebab apa ? berhenti breakfast lahh berhenti kencing lahh berhenti berak lahh. mentang mentang bukan bas ekspress. haha. kalau dah berhenti R&R semestinya semua pun ikut berhenti kan ?



akhirnya dalam pukul 3 petang, sampai sudah di Amir Chalet. benda pertama yang menyambut ketibaan adalah LALATSSSSSS ! -.-"

wa dapat bilik UTM 2. wa boleh dianggap beruntung dapat bilik ni. bilik wa 6 orang sahaja. bilik lain ada 18 orang ada 10 orang. ada jugak yang duduk dalam dorm. kenapa wa cakap beruntung ? sebab bilik wa ada kipas besar-yang-macam-selalu-kat-kenduri-kahwin tu. memandangkan cuaca Lumut yang panas ni kipas ni sangatlah berguna. ohh, bilik wa pun ada plug. bilik lain ada yang tiada plug. so, susah nak charge handphone or iron baju. see, bertuah kan bilik wa ? :D

 
UTM 2 bilik paling kanan :)
memandangkan site survey akan bermula hari Sabtu jadi Jumaat petang hanya dihabiskan dengan meng-explore kawasan chalet dan sekitar kampung.


tiba hari Sabtu bermulalah aktiviti Site Survey. hari pertama banyak persoalan bermain di minda. antaranya ' agaknya teammates aku boleh buat kerja tak ? ' , ' aku tak reti baca theodolite. jangan teammates aku semua tak reti baca jugak sudah ' dan macam macam lagi soalan berputar. tapi persoalan utama bermain di minda semua orang mesti ' harap harap teammates wa tak de semangat bossy terlampau ' ;) ;)


memandangkan wa group 7 so, wa dapat site 7 -.-' . setiap pagi setiap group dihantar ke site masing masing dengan van. sampai sahaja group wa ke site 7 terus disambut dengan salakan ' Selamat Datang ' dari anjing anjing sekitar. terasa diri ini amat bertuah disambut dengan penuh meriah sebegini T.T

site wa
hari pertama hingga hari kelima rutin harian wa tetap sama. pagi bekerja di site petang balik. so, enjoice these pictures guys :)

wa bajet bajet comel T.T

levelling

edit data levelling

baby reflector ;)

set up theodolite

detailing

model pole

encik Kaer

THE END

teammates wa *tiada dalam gambar-Fifi
teammates wa lengkap punyaaa

akhirnya cukup lima hari wa berada di site. hari ke-enam dan seterusnya akan wa sambung di next entry. entry ni pun dikarang lebih kurang seminggu. hahaha

sekian :)

Monday, May 23, 2011

quick update

assalamualaikum

wa baru balik dari Lumut semalam

dan harini sibuk mengumpul semuaaaa gambar gambar sepanjang ke-berada-an wa disana

dan wa menunggu masa untuk meng-upload gambar ke FB

dan meng-review gambar dan aktiviti wa di sana

sila tunggu

taknak tunggu pun tidak mengapa


sekian, terima kasih :)

Monday, May 9, 2011

cuti sekolah !

assalamualaikum

final exam dah habis
cuti sekolah dah bermula
duduk rumah
habiskan beras
qada' tidur
qada' makan
qada' online (?)



p/s : memang betul ni summer holidays. Malaysia memang panas lately nih -.-"

Monday, May 2, 2011

Mr.Taxi-SNSD

video


SNSD - Mr. Taxi Lyrics (Romanization)

[Taeyeon] TOKYO, SEOUL, LONDON, N.Y. kimama ni sekai o drive tonight

[Jessica] Kakuchi de hirou suru nyuu sutairu mita koto nai mono dake mise tageru

[Tiffany] Hora kotchi o mite sukoshi keikai seyo!

[Seohyun] Ano hidari handoru yori nan-bai mo

[Sunny] I'm so fast

[All] Mr. Taxi, Taxi, Taxi soutou jeukshi jeukshi jeukshi

[Yoona] Oitsukenai supiido de

[Yuri] Nee tsuite ko reru no?

[All] Mr. Taxi, Taxi, Taxi soutou jeukshi jeukshi jeukshi

[Sooyoung] Hikari kagayaku

[Seohyun] Kedo fure rarenai no

[Tiffany] Masani Supersonic n' hypertonic

[Hyoyeon] Ubatte hoshii no

[Sunny] You take me ima sugu

[All] Mr. Taxi, Taxi, Taxi soutou jeukshi jeukshi jeukshi

[Jessica] Kedo kantan ni

[Taeyeon] Wa ikanai no yo

[Tiffany] Machi no akari ga marude shooting star tsugi no mokuteki-chi made non‐stop

[Seohyun] Enjin-on dake nokomini coopere dashi boja ushirode de say good‐bye

[Sunny] Hora yosomi shinaide bouken seyo!

[Taeyeon] Ano migi handoru yori mo tashika yo

[Jessica] I'm so sure

[All] Mr. Taxi, Taxi, Taxi soutou jeukshi jeukshi jeukshi

[Yoona] Oitsukenai supiido de

[Yuri] Nee tsuite ko reru no?

[All] Mr. Taxi, Taxi, Taxi soutou jeukshi jeukshi jeukshi

[Sooyoung] Hikari kagayaku

[Seohyun] Kedo fure rarenai no

[Tiffany] Masani Supersonic n' hypertonic

[Hyoyeon] Ubatte hoshii no

[Sunny] You take me ima sugu

[All] Mr. Taxi, Taxi, Taxi soutou jeukshi jeukshi jeukshi

[Jessica] Kedo kantan ni

[Taeyeon] Wa ikanai no yo

1, 2, 3 -- here we go!

[Yuri] Doko e de mo jiyuujizai yo

[Sunny] Sou uchuu no hate de sae mo

[Sooyoung] Negai doori na no yo doushite fuan na no?

[Tiffany & Jessica] And I don't know why, and I don't know why

[Tiffany & Taeyeon] Tsuite kite yo ne I don't wanna say good bye good bye, good bye

[All] Mr. Taxi, Taxi, Taxi soutou jeukshi jeukshi jeukshi

[Yoona] Oitsukenai supiido de

[Yuri] Nee tsuite ko reru no?

[All] Mr. Taxi, Taxi, Taxi soutou jeukshi jeukshi jeukshi

[Sooyoung] Hikari kagayaku

[Seohyun] Kedo fure rarenai no
[Tiffany] Masani Supersonic ' hypertonic

[Hyoyeon] Ubatte hoshii no

[Sunny] You take me ima sugu

[All] Mr. Taxi, Taxi, Taxi soutou jeukshi jeukshi jeukshi

[Jessica] Kedo kantan ni

[Taeyeon] Wa ikanai no yo


Tuhan je yang tau betapa teruknya lagu ni asyik terngiang dalam kepala wa sambil badan cuba menari macam part chorus. terseksa tau tak ? sungguh terseksa jiwa batin. wa asalnya dilahirkan straight tapi tak mustahil lama lama wa boleh jadi lesbian asyik tengok SNSD je. haipp ! dosa dosa. cukup 40 kali jadi betul baru tau -.-"

so enjoice this MV and boleh karok sekali kalau nak ;)


sekian, terima kasih *sambil menyanyi Mr Taxi Taxi Taxi soutou jeukshi jeukshi jeukshi

hotel paling cool dalam Malaysia

assalamualaikum

pagi pagi orang tidur wa sibuk menggodek godek blog blog mantap lagi power sampai wa terjumpa blog dan entry encik Psychopath. sumpah ni first time wa tertarik nak amat tengok entry ni. okay fine, cakaplah wa jakun ke wa kampung ke tapi memang wa habis segala jakun punya tengok hotel ni. nak tengok apa menarik ?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

jejeng 

Bring in 'Da Funk
Superior Deluxe Room-RM128/night

Minimalist
Superior Room-RM108/night


On Cloud Nine
Superior Deluxe Room-RM128/night

Elvis's Alive
Twin Superior-RM138/night
New York New York !
Superior Deluxe Room-RM128/night

Oopsy Daisy
Superior Deluxe Room-RM128/night



hah ! terbeliak tak bola bola mata korang ? ini baru wa tunjuk sikit. ada banyakkkk lagi. tengok feedback pun rasa macam best. membuak sungguh rasa nak datang sini.


tapi kenapa kebanyakkan yang wa berminat semua jenis Superior Deluxe Room ? ehem ehem ;) ;) haha. ada banyak lagi jenis bilik. nak wa sebut ke malas sungguh rasanya. kalau rajin err bukan bukan. sila rajin rajin kan diri anda menjenguk official website hotel ni. website pun cantik nak amat. aww !


ohh, silakan juga like this and then share share kan lah. siapa tahu kalau kalau anda berpeluang tidur satu malam di sana :)


p/s : kalau rajin lagi click lah ini juga. terima kasih bangat ya ;) oh oh terima kasih ya Encik Psychopath. tanpa anda wa pun taktahu kewujudan hotel macam ini.

kalau ada sumur di ladang
boleh kita menumpang mandi
kalau ada umur yang panjang
boleh wa belanja tidur hotel ni 


sekian terima kasih




Sunday, May 1, 2011

Keindahan POP ?



assalamualaikum

wa rasa semua orang pun dah tahu kan kalau title macam ni sure sure lah confirm orang ni nak cerita tentang group group KPOP made in Malaysia yang di canang canangkan sekalian warganegara Malaysia macam dah takde kerja lain nak buat kan ? well, wa pun salah seorang dari warganegara Malaysia yang takde kerja lain nak buat sementara menunggu last final paper Khamis ni. haha


berbalik kepada title ni, wa rasa baby baby baru lahir pun tahu K-POP itu apa. kalau baby baby pun dah tahu lagikan  pulak muda muda belia orang orang lanjut usia tak tahu kan ? K-POP ni sebenarnya jeng jeng !. hah ! tengok sendiri kalau tak tahu. wa rasa founder group ni tak ada internet kot kat rumah. sebab tu dia tak boleh nak google ke bukak wiki nak tahu maksud K-POP yang sebenarnya. pity you MEGAMIND ! pakai lah TM. boleh buat call free rumah ke rumah satu Malaysia lagi :)


nak tengok tak gambar lelaki lelaki GAY  K-POP buatan Malaysia ? pejam mata dulu ;) ;)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

aww ! hot tak ?







okay , tolong jangan geli sekarang. kita ada gambar lagi hot punya. nak tengok tak ? say yeahh ! YEAH ! say yeah ! YEAHH !








gay hot tak abang abang kita ? tomey tomey nyew. jom makan belacan nak ? takmo la kimchi. hahaha. wa pun tak sempat lagi nak stalker FB FB mereka ni. semua nak private je. takkan la diorang sudi nak approve kita yang bukan artist ni kan ? ehem ehem ;)

eh eh jangan geli geli dulu. wa ada gambar gambar baik punya. budak budak lelaki mesti suka. aumm ! keren bangat sih. sexy bangat ! wa pun tergoda tau ;) nak tengok ? baca bismillah dulu
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

jejeng !







aww ! sexy tak ? abang abang adik adik tergoda belum ? tajuk single pun taknak kalah. kongkong, suka gitu. wa tiba tiba rasa nak bermanja pulak tengok diorang ni. 


actually kita pun takboleh nak salahkan mereka ni. maybe mereka ingat sekarang fenomena K-POP semua orang minat K-POP so market boleh up kalau mereka pun buat group group-tak-bersifat-kemelayuan-langsung ni. hahaha. mungkin diorang rasa dah cukup sexy tayang ketiak perut pusat paha macam Super Junior, SNSD etc. buat. mungkin jugak mereka rasa fans Malaysia buta taktau nak bezakan K-POP. wa rasakan masa mula mula diorang nak buat benda ni mesti diorang ingat nanti bila dah debut mesti fans ingat eh eh ni group Korea baru la. siap boleh cakap Melayu lagi. wa rasa la lu orang tak rasa ? :D


conclusionnya, janganlah boikot sekarang. nanti tak jadi debut. wa nak jugak tengok MV diorang macam mana. hahahaha. okay ? lepas diorang debut baru boikot nak ? ;) ;) 

oh, kalau nak tengok lagi ehem ehem, click sini :)

sekian, terima kasih bye