Friday, January 7, 2011

azam baru semangat baru

assalamualaikum. azam baru dan semangat baru haruslah di mulai dengan as-salam :)

ohh, sangatlah cepat masa beredar dan sedar tak sedar. ohh, and after this atiyah dinie akan menggunakan perkataan wa sebagai kata ganti nama. no more aku or atiyah or or saya apa apa je lahh. wa di sini bukanlah wa yang seperti gangster macam nak tumbuk orang atau apa. wa di sini adalah wa yang memang wa. erkk ! apa aku cakap neh ? okay, abaikan. haha :D

ohh, time cuti semester yang lalu wa sangat lah sibuk sampai tiada masa nak meng-update blog bagai. weh percayalah ! betul sibuk ni

first week masih lagi lepak lepak di rumah ganti balik tidur yang tak pernah nak cukup di U apetah lagi time time final exam sampai si gadis cantik,Diana pun menegur tentang eyebag wa T.T  *wa dah ada eyebag woihhh !


lepas dah habis meng-reload tidur dan makan yang cukup, wa terpaksa mencari wang demi setitik nasi. okay, ayat nak sadis je. ha, ni nak cakap ni antara sebab wa tak meng-update blog. sebab wa dah kerja ! hoyeahhh ! kerja ! dapat la sedikit sebanyak mencari pengalaman dan duit poket untuk ke Beijing nanti :)

tapi wa sempat kerja 7 hari sahaja. sebab ? sebab minggu berikutnya wa terpaksa eh terpaksa bukan lah ayat yang sesuai. hehe. wa ke Cambodia bersama 4 orang warga UMP selama seminggu dengan ditaja sepenuhnya oleh UMP. *terima kasih banyak banyak *. pergi ke sana membawa misi yang suci lagi murni okay enough atiyah ! sebenarnya kami ke sana untuk membuat sedikit survey tentang kehidupan warga Cambodia dan lebih tepat lagi anak anak yatim di sana. dan yeahh ! memang seronok dapat berkenalan dengan mereka. bila di sana memang lah terasa warga Malaysia ni cukup serba serbi. nak tu dapat. nak ni dapat. berbeza sangat dengan mereka di sana. hehe

tapi dalam itu sempat jugak kami lari sedikit dari plan untuk ke Siem Reap. okay bukan banyak ya. sedikit sahaja ;)

Siem Reap ni antara salah satu tempat pelancongan di Cambodia. Air Asia pun ada jugak flight ke sana selain dari Phnom Penh. kami ke Siem Reap dengan menaiki bas selama 5 jam. 5 jam wehhh !


sampai Siem Reap kami terus mencari hotel untuk penginapan. hehe. takkan nak tidur tepi jalan kan ? then, our Tuk-Tuk driver suggests menginap di Siem Reap Temple Villa Hotel. humakaihh ! nama taknak panjang lagi ? haha. Hotel ni rate 4-stars. memang berbaloi baloi gila baloi lahh sebab it only costs $15 per night bersamaan dengan RM 45 semalam. ada swimming pool, wifi lagi. dekat juga dengan night market yang paling famous sekali, Siem Reap Night Market.

hah, ni map dia. besar tak besar tak ?

memang rambang mata habis woih shopping kat sini. semua murah murah. pashmina yang satu RM 15 di Malaysia boleh dapat 3 for $5 bersamaan RM 15. hah ! murah tak murah.

then, next day kami berjoli joli melawat Angkor Wat dan segala macam angkor lahh. rasanya orang orang muda belia je kot sesuai ke sini. haha. sangat lah penat dan panas.

selepas 3 hari menjolikan diri kami pulang semula ke Phnom Penh untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur, Malaysia yang tercinta :)

rasanya entry ni sangatlah malas nak masukkan gambar. hehe. untuk gambar gambar sepanjang pemergian boleh lah ke sini Cambodia Mari ! atau boleh ke rumah wa di Kuala Lumpur *jika wa ada di rumah atau boleh ke bilik wa di UMP.

sekian entry kali ni bersambung kita di masa akan datang

p/s : UMP, hantarlah wa pergi lagi ;)

No comments:

Post a Comment